معمولا اطلاعات موردنیاز بیماران و دیگر مخاطبان از طریق وب سایتهای معتبر دانشگاهی و انجمن های معتبر علمی ارائه می گردد ولی در ایران استقبال بیشتری از شبکه های اجتماعی در مقایسه با وب سایتهای معتبر صورت می گیرد. هر چند شبکههای اجتماعی بستری مناسب جهت ایجاد ارتباط بین افراد مختلف اجتماع بدون محدودیت های زمانی و مکانی می باشند ولی در بسیاری از موارد جهت به اشتراک گذاری اطلاعات و اخبار استفاده گردیده و این موضوع در خصوص بیماری ها و دستورات پزشکی به صورت شایع در ایران استفاده می شود که در این زمینه این شبکه های اجتماعی با دو چالش اصلی مواجه می باشند:
1️⃣. افراد نویسنده محتوای این شبکهها یا وبسایتها اغلب متخصصین و خبرگان رشتههای پزشکی نیستند.
به منظور ارائه یک راه حل کاربردی جهت امکان استفاده از بستر شبکه اجتماعی جهت ارائه اطلاعات موثق و صحیح و بدون سوگیری و براساس نیازسنجی از بیماران و دیگر مخاطبان ؛ مرکز تحقیقات بیماریهای ریوی دانشگاه علوم پزشکی تهران وب سایت و شبکه اجتماعی «آسمیار» را طراحی کرده است.
روند ارائه اطلاعات در این شبکه به این شکل است:
🔷تیم انفورماتیک پزشکی با سرپرستی خانم دکتر مرسا غلامزاده نیازسنجی از بیماران را انجام داده و سوالات مرتبط را در اختیار تیم بالینی قرار میدهد. امکان ثبت پرسش توسط بیماران محترم از طریق وبسایت «آسمیار» فراهم شده است.
🔵تیم پزشکی بالینی شامل متخصصین داخلی و فوق تخصصهای بیماریهای ریوی با مدیریت دکتر حمیدرضا ابطحی و دکتر مریم عدالتی فرد پاسخهای مناسب و مطالب مرتبط را فراهم میکنند.
🟦تیم داروسازی بالینی با سرپرستی دکتر نیلوفر خوشنام راد، بررسی نهایی با تطابق با آخرین راهنماهای بالینی و درمانی را انجام داده و مطلب منتشر خواهد شد.
✅به این ترتیب مشکلات مرتبط با عدم تخصصی بودن مطالب و منافع شخصی رفع خواهد شد، و اطلاعات به روز و مناسب به بیماران خواهد رسید.
2️⃣ اطلاعات ارائه شده پراکنده با حجم بالا بوده و با نیاز مخاطب هماهنگ نگردیده است.